Categorie: Afanatori

Sunt 11 produse.

Se afiseaza 1-11 din 11 produs(e)

Filtre active

  

In acest subcapitol gasiti afanatori naturale si BIO, cum ar fi: drojdie uscata activa, praf de copt, bicarbonate de sodiu alimentar – diverse cantitati, maia din extract de secara, maia din extract de grau spelta, maia din extract de quinoa.

 

Ce este maiaua?

Maiaua este componenta care ajuta la fermentarea aluatului de paine, cozonac, pizza, langosi, cornuri etc. In general este compusa din faina, apa si drojdii.  

 

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu (formula chimica NaHCO3) este un compus chimic sub forma de pudra alba, care face parte din categoria sarurilor. Denumirea sa știintifica este hidrogenocarbonat de sodiu si cei mai multi dintre noi il cunosc sub numele de praf de copt, deși nu e chiar corect (in praful de copt isi mai fac loc si alte ingrediente).

E bine sastii ca bicarbonatul de sodiu este un remediu cu proprietati antibacteriene, antifungice, antiseptice si antiinflamatoare si ca este un medicament natural puternic ce lupta impotriva unei arii extinse de afectiuni medicale, raceli, probleme dentare si ale pielii. 

 

Beneficii:
  1.       Actioneaza ca un antiacid – arsurile la stomac si refluxul acid sunt semne ale dezechilibrelor minerale din organismul tau precum deficitul de magneziu ori de potasiu. De altfel, bicarbonatul de sodiu a fost recunoscut de secole ca fiind un excelent pansament gastric.
  2.       Previne infectiile urinare – apa cu bicarbonat are proprietati antiseptice, ea fiind cunoscuta pentru faptul ca reduce aciditatea urinei. In acelasi timp, ajuta la detoxifierea organismului tau, curatand, purificand si rinichii si vezica urinara.
  3.       Trateaza micozele bucale – amestecul este un puternic alcalinizant, asa ca poate trata micozele bucale daca se face gargara cu el ori pur si simplu se tine in gura.
  4.       Echilibreaza pH-ul organismului – daca amesteci apa calda cu lamaie si bicarbonat, vei obtine un amestec ce va ajuta digestia, preveni osteoporoza, artrita.
  5.       Te ajuta sa slabesti – apa cu lamaie si un varf de bicarbonat eliminasi toxinele stocate in celulele grase, avand proprietati detoxifiante.