Faina de Grau Bio & Naturale

18 produse
Faina integrala de grau cu valoare nutritiva ridicata datorita continutului de vitamine complexul B E A K D PP minerale fier seleniu cupru magneziu fosfor mangan calciu aminoacizi si fibre
Gris de grau spelta integral Paradisul Verde Este obtinut din grau spelta cultivat in conditii ecologice
Faina obtinuta din grau cultivat in conditii ecologice macinat in intregime Diferenta fata de faina integrala este granulatia mai mare
Faina obtinuta din grau cultivat in conditii ecologice macinat in intregime
Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau fiind utilizat ca sursa proteica si inlocuitor de carne in unele preparate dietetice
9,00 lei
Gris din grau cultivat in condiitiile cerute de marca de calitate Demeter agricultura biodinamica 100 bio Este cernut pe parcursul macinarii graului si contine parti fine de coaja si germenul
Graul durum este mai bogat in proteine prin comparatie cu graul obisnuit, glutenul continut avand o mai mare stabilitate la fiert, aspect foarte apreciat in cazul pastelor fainoase fara oua.
Produs proteic higroscopic ce este întrebuințat in general pentru a prepara pâine sau seitan (carne vegetariana).
10,00 lei
Faina alba fina obtinuta din grau cultvat in conditii ecologice certificate (BL-55).
11,00 lei
Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.
14,50 lei
Faina integrala obtinuta din grau spelta cultivat in conditii ecologice. Faina obtinuta prin macinare din bobul de grau spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.
15,50 lei
Faina integrala obtinuta din grau spelta cultvat in conditii ecologice certificate Se poate folosi la prepararea produselor de panificatie si la prajituri Se poate combina cu succes cu alte fainuri integrale
16,00 lei
Faina integrala obtinuta din grau alac cultvat in conditii ecologice certificate Se poate folosi la prepararea produselor de panificatie si la prajituri Se poate combina cu succes cu alte fainuri integrale
16,00 lei
Spelta este un tip de grau cu multi nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Faina din grau spelta se poate folosi la prepararea oricaror produse de panificatie, conferind un gust mai intens, preparate mai sanatoase si mai hranitoare.
18,00 lei
Faina alba obtinuta din grau alac cultvat in conditii ecologice certificate Se poate folosi la prepararea produselor de panificatie si la prajituri Se poate combina cu succes cu fainuri integrale
8,50 lei
Stoc epuizat
Gris ecologic din doua soiuri foarte apreciate de grau, spelta si alac, folosit in general pentru a obtine paste fainoase dar si pentru a prepara gris cu lapte sau cus cus (mancare populara in Maroc si Algeria).
9,50 lei
Stoc epuizat
Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.
12,00 lei
Stoc epuizat
Grisul din grau durum `Spielberger` este potrivit pentru a prepara aluatul de paste, gnocchi sau galuste. Ingrediente: grau durum**. **ingredient din agricultura biodinamica. Alergeni: contine grau si poate contine urme de soia.
Se afiseaza 1-18 din 18 articole

Faina de Grau Eco & Organice

   

Stramosii nostri intelepti au tratat produsele alimentare cu mare grija. Alimentele au fost intotdeauna privite ca ceva necesar pentru functionarea organismului uman si o viata deplina.

Faina de grau de calitate superioara si de sortul I este lipsita de vitamine si minerale, contine tot felul de substante chimice: stabilizatori, conservan...

   

Stramosii nostri intelepti au tratat produsele alimentare cu mare grija. Alimentele au fost intotdeauna privite ca ceva necesar pentru functionarea organismului uman si o viata deplina.

Faina de grau de calitate superioara si de sortul I este lipsita de vitamine si minerale, contine tot felul de substante chimice: stabilizatori, conservanti , inalbitori , prafuri de copt, amelioratori.

Perioada de valabilitate este un bun indice de prospetime a fainii si bunei constiinte a producatorului. Atrageti atentie la termenul de valabilitate. O faina buna va avea un termen de valabilitate de 6 luni.

Faina proaspata naturala are un gust placut dulce de cereale macinate si o aroma neutrala. Ea schirtiie atunci cand o strangeti cu degetele, dar nu lasa nici o urma. Faina necalitativa, imbunatatita de producator, miroase a mucegai si este amara, provoaca o usoara senzatie de arsura pe limba.

   

Inlocuiti faina rafinata cu faina de grau integrala. Aceasta contine mai multe substante nutritive decat de obicei.

Continutul substantelor nutritive din făina depinde de numarul particulelor de tarate ramase in ea - componente de coaja de cereale. Cu cat mai putine particule de tarate se separa de grau, cu atat mai simpla este macinarea.

Aceasta faina se numeste de calitate inferioara. Cu cat mai putine particule de tarata raman in faina, cu atat mai alba este ea si se numeste faina de calitate superioara.

Deoarece in tarate sunt mai multe vitamine si minerale, decat in partea interioara a graului, faina de macinare mascata este mai bogata in vitamine, minerale si particule grosiere. Pentru organismul uman este utila faina din cereale integrale, deoarece din ea nu se elimina tarata.

Mai multe