Seminte Iarba Grau Spelta Bio 1kg Paradisul Verde

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

6090000220472

Produs nou

Paradisul Verde
Obtine o reducere. Detalii

7,90 lei

EcologicVeganRaw

Descriere

Grau spelta cu pleava provenit din agricultura ecologica. Aceste seminte au o putere de germinare foarte mare. Se recomanda pentru obtinerea de iarba de grau proaspata, aceasta putand fi consumata ca atare in salate sau stoarsa sub forma de suc.
 

Graul spelta (Triticum aestivum spp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Are bobul sticlos ce ramane "imbracat in palee dupa treierat, cu un continut foarte bogat in gluten si este rezistent la ger si boli. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante. Graul spelta are un gust deosebit si, comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive (proteine, aminoacizi, minerale, acizi grasi nesaturati) si L-Tryptophan (precursorul hormonului de buna-dispozitie), contine Thiocyanat (cu efect vitalizant, de stimulare a imunitatii si antiinflamator) si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator. 100-150 g de paine de grau spelta poate asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale.
 

Cum obtinem iarba de grau

 • Semintele de grau spelta se lasa la inmuiat 12 ore, de preferat peste noapte sau in intuneric (acoperite cu un prosop). Este bine sa folosim apa de izvor sau o apa filtrata.

 • Dupa inmuiere se arunca apa, se clatesc bine semintele si se presara in strat uniform in vasul pregatit pentru germinare. Este bine sa avem pentru acesta un germinator, pe rafturile caruia semintele se pot pastra umede dar fara apa pe ele.

 • Semintele se uda cu apa calduta de doua trei ori pe zi pe tot parcursul germinarii, cam in 3 zile apar lujerii si dupa inca o saptamana iarba este gata de taiat.

 • Din aceasta iarba de grau obtineti cu ajutorul unui storcator un suc foarte nutritiv.

  

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Grau Spelta – cea mai buna cereala din lume

Descopera miracolul vindecator din suc de iarba de grau!

Iarba de grau – de ce ar trebui sa te bucuri de acest superaliment?

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Sumar

4.2

(6 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (4)
 • 4
  (1)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (1)

Scrie un comentariu

Nota 
2023-06-01
Cumparator verificat

Total dezamagitor

Am cumpărat 6 kg in martie - acum.am deschis 1 pungă. Grâul incolţeşte greu, este extrem de firav şi se usucă extrem de repede.. Cantitatea de suc dată este nesemnificativă. Doresc returnarea celor 5 kg rămase.

Raspuns
Ne pare rău să auzim că ați avut o experiență dezamăgitoare cu grâul pe care l-ați achiziționat.
Există mai multe factori care pot influența calitatea și rezultatele obținute din germinarea și încolțirea grâului. Iată câteva posibile explicații pentru problemele întâmpinate:

Vechimea grâului și depozitarea: Grâul poate deveni mai dificil de germinat și de încolțit pe măsură ce trece timpul. Dacă grâul a fost achiziționat de o perioadă mai lungă de timp și nu a fost depozitat în condiții optime, acesta poate avea o capacitate redusă de germinare și de încolțire.

Procesul de germinare: Acesta este important pentru a asigura o germinare corespunzătoare și o creștere a acestuia. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile corecte de germinare, inclusiv timpul și condițiile necesare.

Mediu de creștere: Încolțirea grâului necesită un mediu adecvat, cum ar fi o temperatură și o umiditate potrivite. Dacă mediu în care ați încercat să creșteți grâul nu a fost corespunzător, acest lucru poate afecta procesul de încolțire și calitatea rezultatului final.

În cazul în care sunteți dezamăgită de rezultatele obținute, vă recomandăm să verificați surse alternative pentru achiziționarea de grâu de înaltă calitate și să urmați cu atenție instrucțiunile de germinare și încolțire. De asemenea, puteți consulta specialiști în domeniul alimentației sănătoase sau culturii de plante pentru a primi sfaturi și recomandări specifice pentru situația dumneavoastră.
  Nota 
  2023-05-31

  Dezamagitor

  Am cumpărat la sfârşitul lui martie 6 pungi de 1 kg şi am inceput să folosesc una abia acum. Grâul incolţeşte greu, este foarte firav şi se veştejeşte la 2 zile după ce infrăţeşte şi poate fi folosit la suc. Cantitatea de suc obţinută este mică. Total dezamăgită!

   Nota 
   2023-05-25

   Multumita

   Sunt incantata de graul spelta, asa ca am cumparat si a doua oara. Germineaza bine si iarba creste frumos.

     Nota 
     2023-01-13
     Cumparator verificat

     Multumita

     Am făcut iarba de grau, a germinat și a crescut frumos. Sunt foarte încântată

       Nota 
       2021-05-05

       Iarba de grau

       Deocamdata doar acest tip de seminte folosesc pt sucul de iarba de grau. Sunt multumita.

         Comentariul tau

         Seminte Iarba Grau Spelta Bio 1kg Paradisul Verde

         Seminte Iarba Grau Spelta Bio 1kg Paradisul Verde

         Grau spelta cu pleava provenit din agricultura ecologica. Aceste seminte au o putere de germinare foarte mare. Se recomanda pentru obtinerea de iarba de grau proaspata, aceasta putand fi consumata ca atare in salate sau stoarsa sub forma de suc.

         Da Nu