Categorie: Orz

Sunt 10 produse.

Se afiseaza 1-10 din 10 produs(e)

Filtre active

   

Ce este orzul?

Orzul (Hordeum vulgare) se numara printre primele plante de cultura. Izvoarele istorice arata ca planta de orz s-a cultivat inca din epoca de piatra, odata cu inceputurile agriculturii. Orzul este folosit in alimentatia omului, in industrie si in furajarea animalelor. Crupele obtinute din boabe de orz se folosesc in prepararea sosurilor, iar macinate se pot folosi in alimentatia sugarilor. Boabele de orz reprezinta un furaj concentrat, foarte bun pentru ingrasarea animalelor.

 

Orzul este un tip de cereala integrala bogata in fibre si proteine care ofera numeroase beneficii pentru sanatate celor care il consuma.

Fiert, orzul are o aroma delicioas de alune si textura gumata. in plus, orzul este o sursa excelenta de carbohidrati si poate fi consumat la micul dejun.

Orzul este apreciat pentru continutul sau ridicat de fibre si proteine, care stimuleaza sanatatea metabolismului si ajuta la cresterea nivelului de energie.

 

Continut nutritiv

Orzul este bogat in mangan, seleniu, fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc si potasiu, insa cantitatea de calciu, vitamina C si acid pantotenic din compozitia sa, este destul de redusa.

Orzul este bogat in vitamina B6, diamina, niacina, riboflavina si acid folic. Consumul a 100 grame de orz ofera unei persoane 352 calorii. Aceste cereale integrale sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si aminoacizi esentiali pentru sanatate.

Mai mult, orzul este una dintre cele mai importante surse de fibre atat solubile cat si insolubile si este bogat in tocotrienol, un antioxidant care diminueaza riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a problemelor declansate de colesterolul crescut.