Categorie: Mei

Sunt 12 produse.

Se afiseaza 1-12 din 12 produs(e)

Filtre active

   

Ce este meiul?

Meiul este un aliment de baza intr-o dieta sanatoasa si echilibrata. Din pacate, romanii stiu prea putine despre mei, insa timpul nu este pierdut – Iata beneficiile consumului de mei!

Meiul este adesea asociat cu mancarea pentru pasari, insa nutritionistii considera meiul ca fiind o pseudo-cereala de baza intr-o dieta sanatoasa.

 

Beneficii pentru sanatate ale consumului de mei

Protejeaza inima – fiind o sursa bogata de magneziu, meiul scade tensiunea arteriala, dar si riscul de infarct, mai ales in cazul persoanelor care sufera de arteroscleroza ori diabet.

 

Scade nivelul de zahar din sange – un studiu facut de catre cercetatorii de la Universitatea de Stiinte Sri Vekateswara din India a scos la iveala faptul ca meiul consumat cu regularitate are capacitate de a scade nivelul de glucoza din sange si cu 70% in cazul pacientilor diagnosticati cu diabet.

 

Este bogat in antioxidanti – specialistii sustin ca meiul este extrem de bogat in antioxidanti, despre care se stie cat de benefici sunt pentru sanatatea noastra.

 

Scade nivelul de colesterol din sange – consumul de mei reduce trigliceridele din sange, ceea ce inseamna ca nivelul de colesterol scade si el, iar problemele cardiovasculare sunt prevenite. Un studiu realizat de catre cercetatorii coreeni a demonstrat ca meiul este mai bun pentru pacientii cu colesterolul mare, in comparatie cu orezul alb.

 

Stimuleaza refacerea tesuturilor – fosforul, care se regaseste in cantitati mari in mei, are un rol important in regenerarea celulara si refacerea tesuturilor.

 

Previne aparitia calculilor biliari – potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Gastroenterologie, consumul de alimente bogate in fibre insolubile, precum meiul, ajuta in prevenirea calculilor biliari.

 

Previne cancerul la san – consumul ridicat de fibre din cereale integrale precum meiul, are efecte pozitive asupra femeilor aflate in perioada de premenopauza, protejandu-le pe acestea de dezvoltarea de cancer la san.