Cacao Boabe - 100g Pv

6090000242153

Produs nou

Paradisul Verde

9,50 lei

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

Vegan

Descriere

Cacao Boabe Paradisul Verde - „boabe” de cacao, seminte ale arborelui de cacao (Theobroma cacao). Este un arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m), ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale, cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde, rosu sau violet, respectiv galben sau portocaliu la maturitate, dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele, se obtin boabele crude de cacao, de culoare violet maroniu si mai rar albe. Acestea sunt lasate cateva zile sa fermenteze, sunt in continuare uscate, natural sau artificial si uneori prajite. Urmeaza procesul de indepartare a cojii de pe semintele de cacao, in urma caruia rezulta penitele de cacao.

Cacaoa stimuleaza sistemul nervos, este un puternic antioxidant natural, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste dilatarea vaselor de sange si determina scaderea colesterolului.stimuleaza sistemul nervos, este un puternic antioxidant natural, reduce tensiunea arteriala, imbunatateste dilatarea vaselor de sange si determina scaderea colesterolului. Principalele soiuri de cacao sunt Forastero, Criollo si Trinitario, 95 la suta din productia mondiala de cacaoa fiind din varietatea Forastero, mai productiva si mai rezistenta la boli. Totusi, boabele de cacao de cea mai buna calitate provin din varietatea Criollo, considerata o delicatesa. Soiul Trinitario este un hibrid intre soiurile Criollo si Forastero, de o mult mai buna calitate decat acesta din urma si mai rezistent la boli decat soiul Criollo.

Valori nutritionaleUM/100g
EnergiekJ1431,88
kcal342
Lipideg24,5
Carbohidratig10,8
Proteineg19,8
Fibreg13

Recomandari: se pot folosi pentru a prepara creme, torturi, ciocolata raw, pentru a decora diverse preparate sau se pot consuma ca atare.

Tara de origine: Peru. Ambalat pentru Paradisul Verde in Romania.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Cacao Boabe - 100g Pv

Cacao Boabe - 100g Pv

Cacaoa stimuleaza sistemul nervos este un puternic antioxidant natural reduce tensiunea arteriala imbunatateste dilatarea vaselor de sange si determina scaderea colesterolului

Da Nu