Laptele vegetal, cum este si cel obtinut din migdale, este o alternativa excelenta la produsul de origine animala pentru situatiile in care vrei sa prepari mancaruri si deserturi delicioase, dar mai dietetice, cu mai putine grasimi, carbohidrati si zahar. Totodata, el este un real ajutor daca ai intoleranta la lactoza ori gluten, sau la soia, pentru ca poti alege variante care sa se potriveasca nevoilor tale si ale celor dragi.
Originar din zona mediteraneana, migdalul este cultivat inca din anul 3000 i.Hr. si face parte din categoria nucilor. Fructul migdalului este o drupa atipica sau pseudodrupa.
Laptele de migdale se obtine din miezul de migdal si apa. Lichidul obtinut poate fi, ulterior, imbunatatit cu nutrienti ca vitaminele A si D ori calciul.
Ce beneficii are laptele de migdale?
Studiile de pana acum au demonstrat numeroasele beneficii ale laptelui de migdale pentru organism, fiind o alternativa la cel de vaca, oaie sau bivolita, mai ales daca ai intoleranta la lactoza, dar si daca vrei sa adopti o dieta vegetariana, vegana, paleo.
Totodata, poate fi o varianta pentru tine si in cazul in care ai intoleranta la gluten. Retine, insa, ca nu este recomandat in cazul persoanelor care au alergii la nuci.
Exista numeroase studii, printre care si cele realizate de cercetatorii de la prestigioasa Universitate Harvard, care au demonstrat, de-a lungul timpului, ca laptele de migdale poate avea efecte antiinflamatorii si antioxidante.
Totodata, este foarte interesant ca, in vreme ce migdalele consumate ca atare sunt bogate in calorii, laptele obtinut din ele are foarte putine calorii, aspect esential pentru persoanele care au nevoie de o dieta speciala pentru a se mentine in forma.