Categorie: Bauturi din Cereale

Sunt 38 produse.

Se afiseaza 1-38 din 38 produs(e)

Filtre active

In acest subcapitol gasiti bauturi (lapte) vegetali din cereale, instante pentru lapte, inlocuitori de cafea pe baza de cereale si cicoare granulata.

 

Beneficiile cicoarei

Este o planta cu un numar mare de proprietati si beneficii pentru organism. Este o planta foarte speciala, care, de obicei, infloreste in timpul verii si este recoltatain toamna.  

In cazul in care se remarca ceva ceresc, principalele ingrediente active pe care le prezinta sunt glicozidele si lipidele, inulina, aminoacizii si sarurile minerale. Este o planta diuretica, deci este foarte util sa eliminati toate toxinele din organism, purificand astfel rinichii si asigurandu-le buna functionare a acestora.

In plus, cicoarele pot reduce nivelurile de colesterol rau in sange, precum si trigliceridele mari.

 

Cafea de cicoare: beneficii pentru sanatate

Cafea de cicoare este obtinuta din radacina cicoarei. Are o aroma care este cea mai placuta. Astazi este utilizat pe scara larga ca un substitut pentru cafeaua traditionala.

Radacinile plantei de cicoare sunt folosite pentru a face aceasta cafea. Astfel, atunci cand frunzele incep sa devina galbene, ceea ce se intampla atunci cand vine toamna, planta este excavata pana cand radacina este extrasa, care are o culoare maro. Astfel, radacina este uscata, prajitasi macinata pentru a obtine o pulbere cu care este preparata o perfuzie ca fiind maro.

Unul dintre principalele beneficii ale acestui tip de cafea pentru sanatate are de a face cu inulina, un nutrient prezent in radacina cicoarei.

Este un carbohidrat complex format dintr-un set de zaharuri de fructoza. Dupa consumare, inulina elibereaza treptat zahar in sange, ceea ce este foarte benefic, mai ales la diabetici, deoarece permite mentinerea unor niveluri constante de zahar din sange. In plus, inulina este, de asemenea, un tip de fibre solubile, care previne bolile precum constipatia.