Pudra Baobab - Eco 125g Pv Et

6090000237227

Produs nou

Paradisul Verde

31,00 lei

Stoc Furnizor

EcologicVeganNu contine glutenNu contine ZaharNu contine alergeni

Descriere

Pudra din fructe de baobab (Adansonia digitata L), supranumit si copacul vietii.  Se poate folosi ca agent de ingroșare in gemuri si sosuri, ca indulcitor in bauturi de fructe sau pentru a da aroma acrisoara sosuriilor calde.Baobabul  (Adansonia digitata L) este un arbore din genul „Adansonia”, familia „Bombacaceae”. Are trunchiul foarte gros (pana la 9 m in diametru), moale, fibros si umed, si ramuri asemanatoare radacinilor, de unde si numele de „copac cu capul in jos” sau „copacul butoi”. Pulpa fructelor sale este unoscuta sub numele de „painea maimutei” si este comestibila sub forma proaspata sau uscata. Se deshidrateaza natural in interiorul fructului, aroma sa acrisoara acidulata situandu-se undeva intre cea de grapefruit, pere si vanilie. Incepand cu anul 2008, odata cu autorizarea in UE a pudrei din fructe de baobab ca ingredient sigur in alimantatie, se constata un interes crescut pentru valorificarea semintelor de baobab si a pudrei din fructele acestuia pentru consum, dar baobabul este si o sursa de fibre, de ulei vegetal (din seminte), coloranti si combustibil.Pentru australienii indigeni acest arbore este o sursa de apa si hrana. Ei folosesc frunzele sale in scop medicinal, iar fructele sunt uneori pictate la exterior si sculptate pentru a fi purtate ca ornamente.

Pudra din fructele de baobab are un continut de 12 la suta apa, 50 la suta fibre alimentare si un procent deosebit de ridicat de acid ascorbic (vitamina C) si tiamina.

Valori nutritionaleUM/100 g
EnergiekJ539
kcal127,2
Proteineg2,7
Carbohidratig78,5
      din care:g
                       zaharurig20,9
                       fibreg50,6
Lipideg5,2
      din care acizi grasi saturatig0,23
Sodiumg8,8
Produs/Cultivat in Senegal. Tara de provenienta: Anglia.

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Pudra Baobab - Eco 125g Pv Et

Pudra Baobab - Eco 125g Pv Et

Pudra din fructe de baobab Adansonia digitata L supranumit si copacul vietii Se poate folosi ca agent de ingroare in gemuri si sosuri ca indulcitor in bauturi de fructe sau pentru a da aroma acrisoara sosuriilor calde

Da Nu