Miere Manuka MGO550+ 500g Manuka Health
search
 • Miere Manuka MGO550+ 500g Manuka Health

Miere Manuka MGO550+ 500g Manuka Health

9421023629244 Manuka Health

info Obtine o reducere. Detalii
ACEST PRODUS NU MAI FACE PARTE DIN OFERTA CURENTA
Nota:
☆☆☆☆☆ ★★★★★
(0)
Modalitati de livrare:
 • Curier Rapid
 • Livrare Gratuita Brasov
 • Ridicare din magazin Brasov - Sfantu Ioan 4
Modalitati de plata:
 • Sistem ramburs
 • Transfer bancar
 • Prin card la curier
 • Prin card online

Descriere

Miere Manuka Noua Zeelanda obtinuta din nectarul florilor de manuka (Leptospermum scoparium), cu 550g de metioxal/kg. Inchisa la culoare si tixotropica (se lichefiaza daca este agitata sau sub actiunea ultrasunetelor), are aroma puternica de ?pamant umed si iarba neagra (Calluna vulgaris)? si gust mineral usor amar. Este apreciata ca tratament alternativ datorita proprietatilor antibacteriene demonstrate in vitro de componenta sa metilglioxal (MGO), demonstrand efecte antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflmatorii si antifungice. In mierea obisnuita este prezent in cantitati foarte mici, respectiv 20-50 mg/kg, pe cand un kilogram din miere manuka are pana la 850 mg de metilglioxal. Metilglioxalulnu produce peroxid de hidrogen dar rezista mai mult in timp, la caldura si la lumina, si are efect antibacterian imediat.   Pentru a fi etichetata insa ?Miere Manuka Noua Zeelanda? cel putin 70% din continutul produsului trebuie sa provina din arbusti L. scoparium. Sunt necesare teste de identificare datorita faptului ca acesti arbusti impart areale comune cu speciile Kunzea ericoides numite si Kanuka, ce apartin aceleiasi familii de plante (Myrtaceae), infloresc in aceeasi perioada, iar florile si polenul lor au caracteristici morfologice similare cu ale arbustilor manuka, fiind greu de deosebit chiar de unii apicultori.

Grade Miere Manuka

 • NPA/UMF ? factor ce indica nivelul de activitate non-peroxid (NPO) a mierii si concentratia ei in dihidroxiacetona (DHA), metilgioxal si leptosperona. Un nivel mai ridicat al acestui indice indica o activitate NPO mai puternica.
 • MGO? este o marca inregistrata de Manuka Health New Zealand Ltd. si apare doar pe produsele acestei firme - factor ce are la baza continutul in methylglyoxal (g /1 kg miere), acesta fiind insa doar un indicativ chimic ce poate avea valori ridicate si in situatii in care nivelul NPA/UMF este scazut, pentru ca se poate modifica in timp si este foarte greu sa se stabileasca o conversie directa intre NPA/UMF si MGO. Cercetarile efectuate au evidentiat faptul ca metilglioxalul (methylglyoxal/MG/MGO) din miere apare ca urmare a interactiunii dintre dihidroxiacetona (dihydroxyacetone/DHA) cu diferite proteine si aminoacizi existenti in mod natural in miere, astfel incat concentratia maxima de MG din orice mostra particulara de miere poate fi indicata si de continutul sau in DHA.
 • KFactor? este o marca inregistrata de firma Wedderspoon - masoara concentratia de granule de polen din produsele miere manuka, un nivel ridicat indicand o miere cu efecte antioxidante ridicate (KFactor 12 - 65% granule de  polen, KFactor 16 - 75% granule de polen, KFactor 22 - 90% granule de polen etc.).
 • TA ? factor ce se refera la intreaga activitate antibacteriala a mierii respective, indicele fiind calculat prin combinarea nivelurilor corespunzatoare actiunii non-peroxid, caracteristica doar mierii manuka, si a celei datorata peroxidului de hidrogen pe care o are mierea obisnuita. Ca urmare, TA nu este un indicativ specific doar mierii manuka si valorile sale vor fi intotdeauna mai mari decat cele etichetate cu NPO sau UMF.
 • A (Active) ? in ceea ce priveste comercializarea mierii ca fiind ?activa/active?, termenul a fost introdus pentru a diferentia mierea ce prezinta activitate non-peroxid de cea care nu are aceasta actiune. Este insa important sa se precizeze ce masuratori au fost facute in vederea stabilirii acestei activitati, respectiv corespunzatoare indicativului TA sau NPA/UMF.

Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:

Indicatorii folositi in catalogarea mierii de Manuka

@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
☆☆☆☆☆ ★★★★★ (@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
A fost de ajutor? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Scrie un comentariu

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Raspunsuri @ANSWERS_NB@ A placut @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nu a placut @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Comentarii @COMMENTS_NB@
Raspunde Adauga un comentariu
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Reply
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Adauga un comentariu @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Reply