Categorie: Alimente din Soia

Sunt 38 produse.

Se afiseaza 1-38 din 38 produs(e)

Filtre active

Ce beneficii are soia ?

Consumul de soia la asiatici, care adopta un regim alimentar predominant vegetarian, s-a dovedit a fi unul benefic. S-a demonstrat ca in tarile orientale, patologia cardiaca si cancerigena este foarte redusa, iar riscul de infarct miocardic este de 10 ori mai mic decat in Statele Unite ale Americii.

Soia este consumata in special de popoarele asiatice si de vegetarienii din intreaga lume, datorita aportului de proteine, vitamine si minerale, asa ca este important sa cunoastem beneficiile acestui aliment. In plus, femeile din Asia nu au un risc de cancer genital atat de mare ca cele din tarile occidentale.

 

Continutul nutritional

Soia reprezinta o proteina completa, ceea ce inseamna ca ea contine toti cei 9 aminoacizi esentiali. Ea este o sursa importanta de proteine pentru multi oameni, in special pentru vegani si pentru vegetarieni.

Boabele de soia au valori scazute de grasimi saturate si sunt bogate in proteine, vitamina C si acid folic. De asemenea, ele sunt o sursa buna de fibre, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si tiamina.

Valoarea nutritionala a altor produse din soia difera in functie de modul in care acestea au fost procesate si de ce alte ingrediente au fost adaugate.

 

In acest subcapitol gasiti soia sub mai multe forme: soia granule, -cuburi, -felii, diferite sosuri de soia, branza tofu pe baza de soia, supe instant Miso in mai multe sortimente, pasta Miso, lapte vegetal din soia, si nu in ultimul rand boabe de soia. Marea majoritate a produselor sunt produse BIO.