Ulei In - 250ml Solio

In stoc - Livrare 1-3 zile lucratoare

5997259370679

Produs nou

Solio

17,00 lei

Descriere

Ulei de in Solio, presat la rece din seminte de in. Este un ulei cu un continut bogat in aciz grasi omega-3, utilizat pe scara larga in industrie pentru aplicatii cosmetice si farmaceutice, acestea din urma avand la baza compozitia sa in lecitina, in principii amare si in glicozide de acid cianhidric.

Uleiul din semintele de in exista in alimentatia oamenilor de mai bine de 9.000 de ani, si sunt dovezi care localizeaza inca de atunci, in Siria, primele seminte de in transformate de om in ulei comestibil. Se mai spune ca ar fi fost printre primele superalimente cultivate de om.

  

In istoria moderna s-au si verificat motivele pentru care aceste semințe au fost consumate din timpuri de mult apuse, chiar transformate in ulei. Inclus in dieta zilnica, uleiul din seminte de in imbunatateste digestia, scade colesterolul rau, echilibreaza activitatea glandelor endocrine, reduce nevoia de a consuma zahar, contribuie la sanatatea pielii si a tenului, lupta impotriva celulelor canceroase, faciliteaza mentinerea unei greutati optime.

  

Ce beneficii are uleiul de in?

  

  • Este deosebit de eficient in tratarea inflamatiilor.
  • Are un continut ridicat de saruri minerale si vitamine.
  • Acizi grasi din compozitia sa se leaga de ionii metalelor grele din organism si reduc astfel riscul aparitiei bolilor de inima si a trombozei, astfel incat este foarte recomandat si pentru utilizare in alimentatie.
  • Ca agent natural de reducere a densitatii sanguine, mentine continutul de grasimi din sange la niveluri scazute, reduce tensiunea arteriala, sustine mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previne inflamarea acestora.
  • Ca agent natural antiinflamator previne sau atenueaza simptomele astmului, ale artritei, ale spasmelor menstruale si ale migrenei.
  • Imbunatateste alimentarea cu sange a vaselor capilare de la nivelul ochilor.
  • Sustine descuamarea pielii uscate.
  • Datorita actiunii sale de ardere a grasimilor este util in dietele pentru slabire si previne diabetul zaharat.
  • Reduce riscul de osteoporoza si contribuie la formarea si regenerarea oaselor.
  • Mentine echilibrul hormonal in menopauza, regleaza nivelul de progesteron si estrogen din organism.
  • Este capabil sa reduca inflamatiile de la nivelul sistemului respirator – tine astmul sub control.
  •  Datorita continutului ridicat de acid alfa-linoleic (ALA), uleiul de in ar putea fi capabil sa stopeze aparitia cancerului si sa opreasca dezvoltarea celulelor deja afectate
  • Trateaza eczemele si psoriazisul
  • Stimuleaza sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastica si mai supla.

  

Ingrediente: 100% ulei din seminte de in presat la rece.

  

Recomandari:

- pentru persoanele care au colesterol “rau” marit este recomandat sa se consume o doza de 40-50 de grame de ulei de in pe zi

- pe de alta parte, 15 grame de ulei de in pe zi imbunatatesc functiile renale la persoanele care sufera de lupus

- simptomele menopauzei sunt ameliorate cu 40 de grame de ulei din seminte de in pe zi

- trigliceridele vor fi scazute cu 38-60 de grame de ulei de in consummate zilnic

  

Valori nutritionale

UM

/100 ml

Energie

kJ

3700

kcal

900

Lipide

g

100

acizi grasi saturati

g

10

acizi grasi mononesaturati

g

20

acizi grasi polinesaturati

g

70

Carbohidrati

g

0

zaharuri

g

0

Proteine

g

0

Sare

mg

0

 

Tara de origine: Ungaria

Produse asemanatoare

Comentarii Toate comentariile

Sumar

0

(0 Comentarii)

Sorteaza dupa calificative

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Scrie un comentariu

Comentariul tau

Ulei In - 250ml Solio

Ulei In - 250ml Solio

Ulei in Solio presat la rece din seminte de in Este un ulei cu un continut bogat in aciz grasi omega 3 utilizat pe scara larga in industrie pentru aplicatii cosmetice si farmaceutice acestea din urma avand la baza compozitia sa in lecitina in principii amare si in glicozide de acid cianhidric

Da Nu