Ulei esential pur de camfor Steua Divina, obtinut prin presare la rece din coaja fructului. Originar din Taiwan, China si Japonia, arborele de camfor (Cinnamomum camphora) poate creste inalt de peste 35m si are nevoie de cel putin 50 de ani pentru a produce uleiul, numit in Madagascar uleiul care tamaduieste.
- Are proprietatea de a vehicula prin corpul uman principiile vindecatoare ale altor plante medicinale.
- Sustine sanatatea plamanilor si a inimii.
- Are efect benefic asupra oricaror afectiuni psihosomatice, avand in acelasi timp beneficii distincte pentru piele atunci cand este folosit cu mare grija.
- Stimuleaza functiile organismului si are efect calmant si tonic asupra psihicului.
Actiuni: stimulent, antispasmodic, antimicrobian, antiviral, antitumoral, antiinfectios, antiseptic, decongestiv, diaforetic, febrifug, carminativ, anestezic, sedativ, calmant, antineuralgic, antiinflamator, analgezic, antiinflamator, neurotonic, energizant, expectorant, stimulent imunitar, decontractant muscular, stimuleaza activitatea sistemului cardiocirculator, metabolismul , digestia , secretia si excretia, laxativ, vermifug, rubefiant, sudorific, vulnerar, dezodorizant natural, dezinfectant, insecticid. Repune intreg organismul in miscare prin faptul ca activeaza fluidele si stimuleaza centrii nervosi vasomotori si respiratori, relaxeaza corpul si mintea, dand in acelasi timp un sentiment de pace si prospetime. Aceasta influenta revitalizanta provoaca pofta de mancare, calmeaza reumatismele si alte dureri din organism, linisteste activitatea din stomac si din intestinul subtire.
Indicatii: convulsii, crize epileptice, nervozitate, anxietate cronica, spasme si crampe musculare, intestinale, si respiratorii, congestia bronhiilor, a laringelui, a faringelui, a tractului nazal si a plamanilor, insuficienta cardiaca, boli virale cum ar fi tusea convulsiva, rujeola , gripa, herpes si zona zoster, intoxicatii cu alimente, infectii genitale, acnee, infectii cutanate, inflamatie, artrita, dureri musculare, entorse, reumatism, bronsita, tuse, raceli, febra, gingivite, afectiuni infectioase, spasme stomacale, isterie, depresie, astenie, oboseala complexa, insomnie, angoasa.
Mod de utilizare
- Inhalatii: 3-4 picaturi la 1 litru de apa fierbinte, clocotita.
- Aplicatii locale: 2-4 picaturi.
- Frectii: 3-4 picaturi ulei de camfor la 15 ml baza (crema sau ulei vegetal).
- Vaporizare: in aromatizor se pune putina apa, se adauga 4-6 picaturi ulei de camfor sau compozitie, se aprinde lumanarea, iar in lipsa aromatizorului, uleiul se picura pe un servetel sau se adauga intr-o cana cu apa fierbinte si se pune pe calorifer - durata procedurii 15-30 minute.
- Bai terapeutice: 5-10 picaturi ulei esential de camfor sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa).
Precautii
- A nu se depasi cantitatea indicata.
- A se feri de contactul cu ochii.
- Se foloseste doar pentru uz extern, si se recomanda testarea prealabila a sensibilitatii pe o portiune mica de piele.
Contraindicatii
- Intoleranta individuala la camfor,sarcina, alaptare.
- Poate provoca reactii alergice.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Uleiuri esentiale care te protejeaza si vindeca intepaturi de insecte
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@