Categorie: Faringita

Sunt 84 produse.

Se afiseaza 1-72 din 84 produs(e)

Filtre active

   

Ce este faringita?

Faringita este inflamatia faringelui, aflat in partea din spate a gatului. Este cel mai adesea denumita simplu "durere in gat". Faringita poate provoca, de asemenea, zgarieturi in gat si dificultati la inghitire.

Potrivit Asociatiei Americane de Osteopatie (AOA), faringita indusa de durere in gat este unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la medic. Cele mai multe cazuri de faringita apar in lunile reci ale anului.

Pentru a trata in mod corespunzator o durere in gat, este important sa identificati cauza. Faringita poate fi cauzata de infectii bacteriene sau virale.

 

Faringita acuta se caracterizeaza prin debutul rapid al inflamatiei gatului si a inflamatiei faringiene (cu sau fara exudat). Absenta tusei, congestia nazala si secretia nazala disting bacteriile de etiologiile virale. Faringita poate fi cauzata de o varietate de agenti patogeni virali si bacterieni, inclusiv Streptococul de grup A (GAS), precum si de agentii patogeni fungici (Candida

 

Cauzele faringitei

Exista numerosi agenti virali si bacterieni care pot provoca faringita. Acestia includ:

  • pojar
  • adenovirus, care este una dintre cauzele racelii comune
  • varicela
  • crupa, care este o boala din copilarie distinsa de o tuse de latrat
  • tuse convulsiva
  • grup A streptococ

  

Virusii sunt cea mai frecventa cauza a durerilor de gat. Faringita este cel mai frecvent cauzata de infectii virale cum ar fi raceala, gripa, sau mononucleoza. Infectiile virale nu raspund la antibiotice, iar tratamentul este necesar numai pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor.

Mai putin frecvent, faringita este cauzata de o infectie bacteriana. Infectiile bacteriene necesita antibiotice. Cea mai frecventa infectie bacteriana a gatului este strep gat, care este cauzata de streptococul de grupa A. Printre cauzele rare de faringita bacteriana se numara gonoreea, chlamydia si corynebacterium.