Descriere
Acest unguent reface tesuturile si poate fi utilizat si in cazuri de umflaturi, vanatai, ulcere varicoase, rani, hemoroizi, fisuri anale sau ale sanilor, el putandu-se utiliza in acelasi timp ca o crema de fata emolienta pentru tenuri uscate, cu actiune cicatrizanta, antiinflamatoare, regeneranta si epitelizanta.
Ingrediente:
extract de galbenele, extract de musetel, extract de coada-calului, extract de tataneasa, ceara, lanolina, vaselina.
- Galbenelele (Calendula officinalis) sunt plante cu miros balsamic puternic din familia compozitelor (Asteraceae), utilizate traditional sub forma de infuzie, macerat sau extract uleios, in uz intern sau extern. Principala lor utilizare este pentru tratarea ulcerelor si a gastritelor, dar sunt utile si in tulburari de ciclu menstrual, afectiuni hepatice sau biliare. In uz extern se folosesc pentru a trata local diverse plagi, intepaturi de insecte, degeraturi sau arsuri, infectii localizate pe piele sau plagi greu vindecabile (atone), in tratamentul acneei si a tenurilor uscate. Extractul din galbenele mai este folosit si in tratamentul natural al giardiozei.
- Musetelul (Matricaria chamomilla), folosit ca planta medicinala din Egiptul antic, este bogat in terpene (bisabolol, farnesen si chamazulene), flavonoide (apigenina, quercetina, patuletina si luteolina) si cumarina, fiind folosit pentru dureri de stomac, in sindromul colonului iritabil si ca ajutor bland pentru somn, ca laxativ usor, antiinflamator si bactericid, antispastic si anxiolitic, precum si in cosmetica, pentru ingrijirea pielii.
- Coada-calului este cunoscuta si utilizata din antichitate in tratamentele traditionale ca sursa de acid salicilic (substanta ce sta la baza aspirinei). Dioscoride, medic, farmacolog si botanist al Greciei Antice, ii lauda efectele hemostatice, despre care Plinius cel Batran pretinde ca ar fi atat de mari, incat este suficient ca aceasta sa fie tinuta in mana pentru a beneficia de proprietatile sale vindecatoare. Se foloseste la vindecarea contuziilor, la cicatrizarea ranilor, in ulcer varicos, bube, edeme la picioare, degeraturi, eczeme sau neurodermite, la combaterea transpiratiei excesive a picioarelor. Este indicata pentru prevenirea calculozei renale (spala rinichii si caile urinare), se foloseste in tratamentul artrozei, a reumatismului, tusei si rinichilor precum si in purificarea sangelui. In plus, extractul de coada-calului este cea mai bogata sursa vegetala de Siliciu sub forma organica, acest “mineral al frumusetii” fiind unul dintre cele mai eficiente remedii utilizate in curele de regenerare si intinerire.
- Tataneasa contine ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, alantoina, glicozide, substante minerale, acid litospermic (antigonadotrofic) si zaharuri. Datorita acestor compusi are efecte cicatrizante in ulcerul gastroduodenal si antitumorale, hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente, putandu-se utiliza in cazuri de ulcer varicos, hematom, flebita, varice deschise, arsuri, hemoroizi, plagi sau guta.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@