Categorie: Meteorism

Sunt 46 produse.

Se afiseaza 1-46 din 46 produs(e)

Filtre active

   

Ce este meteorismul abdominal?

Meteorismul abdominal este determinat de inghitirea aerului, din cauza stresului, bauturilor carbogazoase, si a inghitirii prea rapide a alimentelor.


Iata cateva sfaturi menite sa ajute in cazul meteorismului abdominal:

  •         mestecati incet, cu gura inchisa
  •         nu vorbiti in timp ce mestecati. Saliva trebuie sa fie bine amestecata cu alimentele, pentru ca ea contine substante care incep digestia hranei

  •         nu beti in timpul mesei, deoarece diluati sucul gastric, ingreunand digestia
  •         faceti exercitii usoare, cum ar fi plimbarea dupa masa, pentru ca stimuleaza peristaltismul intestinal.

 

Daca ne intindem, dupa mese, sau ne asezam intr-un fotoliu comod, vom impiedica penstaltismul, ajutand producerea fermentatiei si putrefactiei. Eructatia normala a gazelor stomacale poate fi, de asemenea, impiedicata daca ne intindem la orizontala, dupa ce terminam masa.


Ce plante sunt indicate impotriva meteorismului abdominal?

Plantele indicate pentru reducerea balonarii: anason, anghinare, busuioc, coriandru, fenicul, maghiran, roinita, salvie, sovarv, ghimbir, obligeana. Carbunele vegetal este de asemenea indicat pentru absorbtia gazelor.

Plantele se pot administra fie sub forma ceaiurilor simple, fie in combinatii.
Exemplu: infuzie din fructe de anason, fenicul si coriandru , cate o jumatate de lingurita la o cana cu apa; se bea in cursul unei zile, 1-2 cani pe zi. Jumatate din cantitate se va bea inainte de masa cu 10 minute, iar cea de a doua jumatate, imediat dupa masa.

   

In acest subcapitol le gasiti plantele de mai sus, simple sau in combinatii (unele chiar si sub forma de pulbere). Avem si tablete/capsule, tincturi, extracte non-alcoolice din plante, etc. care sunt benefice impotriva balonarii .