Categorie: Hemoroizi

Sunt 42 produse.

Se afiseaza 1-42 din 42 produs(e)

Filtre active

   

Ce sunt hemoroizii?

O problema extrem de frecvent intalnita in practica medicala, hemoroizii reprezinta vene dilatate localizate in peretele rectului si anusului, asemanatoare unor pernute vasculare (saculeti plini cu sange).
Dilatarea anormala, similara varicelor de la nivelul membrelor inferioare determina ca aceste vene sa devina vizibile la exterior si sa sangereze, chiar si la traumatismul minor determinat de trecerea unor materii fecale de o consistenta mai crescuta.
Din nefericire, apar frecvent in sarcina, in special in ultimul trimestru.

      

Cauze

Cauza determinanta a aparitiei hemoroizilor o reprezinta scaderea rezistentei peretelui venos, de obicei mostenita genetic, care duce la dilatarea venelor sub actiunea unor factori favorizanti.

   

Factori favorizanti

Printre factorii care predispun la aparitia hemoroizilor, se numara:

  • Constipatia
  • Statul prelungit in sezut (persoane care petrec mult timp la birou, soferi etc.)
  • Obezitatea
  • Sarcina
  • Consumul de alcool si alimente picante.

    

Tipuri de hemoroizi

Exista mai multe tipuri de hemoroizi:

  • Hemoroizi interni: se gasesc in interiorul rectului, deasupra limitei dintre rect si anus (jonctiunea anorectala). De obicei cauzeaza sangerari
  • Hemoroizi externi: sunt situati in exterior, inferior de jonctiunea anorectala, in preajma orificiului anal, sub tegument, diferiti de cutele tegumentare sau marisca (exces de piele in jurul anusului ce apare in urma unei tromboze hemoroidale externe (hematom perianal sau fisuri anale)
  • Micsti: Hemoroizii interni in stadii mai avansate care conflueaza cu cei externi
  • Prolabati (ies in afara anusului): reprezinta stadii avansate de hemoroizi care coboara odata cu defecatia, putandu-se reintoarce (se reduc spontan) sau trebuind sa fie reintrodusi (se reduc manual).

 

Tratamente

Asigurarea unui tranzit normal (scaun de consistenta normala) prin alimentatie cu aport crescut in fibre, fara condimente si alcool, precum si consumul de minim 2l lichide pe zi si evitarea sedentarismului sunt de obicei factori care amelioreaza simptomatologia, in special a sangerarilor si mai ales in cazul hemoroizilor de grad 1-2.

Pe langa tratamentele de mai sus, gasiti si ceaiuri (pentru uz intern si pentru bai de sezut), supozitoare, crème, etc. care  va ajuta in tatarea hemoroizilor.