Tratamente & Remedii Naturiste Mastoza Fibro-Chistica

6 produse

Hofigal Gemoderivat 1DH din Mladite de Zmeur 30monodoze x 1.5ml

15,50 lei
Supliment alimentar cu o complexa valoare biologica, dinamica si unitara, ce furnizeaza substantele bioactive necesare in completarea dietei pentru sustinerea activarii sau a normalizarii functiilor endocrine specific feminine.

Extract Gemoterapeutic Zmeur Mlad.50ml Plantextrak

29,50 lei
Macerat glicerinic din mladite de zmeur (MG=D1), produs gemoterapic cu efecte benefice la nivelul aparatului genital feminin si al sistemului hormonal. Supliment alimentar recomandat in special femeilor cu varsta de peste 50 de ani.

Extract Gemoterapeutic Coacaz Negru 50ml Plantextr

29,50 lei
Macerat gricerinic (MG=D1) din muguri de coacaz negru (Ribes nigrum), Plant Extrakt. Supliment alimentar ce actioneaza asupra glandelor suprarenale, ale mucoaselor, a aparatului osteoarticular si al cailor genito-urinare.

Extract Gemoterapeutic Arin Alb Mug.50ml Plant Ext

29,50 lei
Macerat glicerinic (MG=D1) din muguri proaspeti de arin alb (Alnus incana) Plantextrakt, supliment alimentar ce actioneaza la nivelul aparatului genital feminin (uter), al glandelor mamare si al aparatului osteoarticular.

Bitter Romanesc 200ml Steaua Divina

43,00 lei
Bitter Romanesc 327 Steaua Divina produs suta la suta natural tip Bitter Suedez Principala sa functie terapeutica este dinamizarea circulatiei sangelui si inlaturarea starilor congestive Este obtinut prin extractie hidroalcoolica dupa o reteta otiginala Steaua Divina si include pe langa formula traditionala inca 7 plante medicinale importante

Argila Algo 200g Alba Iulia

13,50 lei
Stoc epuizat
Argila Algo, supliment alimenta de ajutor in tratarea multor afectiuni ale organismului.
Se afiseaza 1-6 din 6 articole

Tratament Natural Pentru Mastoza Fibro-Chistica

   

Ce este mastoza fibrochistica?

Mastoza fibrochistica defineste modificari fibrochistice la nivelul sanilor. Modificarile fibrochistice ale sanului apar atunci cand femeile dezvolta chisturi simple pline cu lichid, impreuna cu zone de fibroza la unul sau ambii sani. Fibroza este o ingrosare a tesutului mamar ce poate fi simtita prin piele. ...

   

Ce este mastoza fibrochistica?

Mastoza fibrochistica defineste modificari fibrochistice la nivelul sanilor. Modificarile fibrochistice ale sanului apar atunci cand femeile dezvolta chisturi simple pline cu lichid, impreuna cu zone de fibroza la unul sau ambii sani. Fibroza este o ingrosare a tesutului mamar ce poate fi simtita prin piele. Poate fi oarecum ferma, rugoasa sau cauciucata. Fibroza poate aparea de la sine, fara a se forma chisturi.

Modificarile fibrochistice ale sanului sunt destul de comune, nu necesita tratament si nu cresc riscul de cancer la san. Aceste schimbari apar de obicei la femeile aflate in premenopauza si sunt afectate de schimbarile nivelului hormonal.

   

Care sunt cauzele mastozei fibrochistice ?

Nu se cunosc exact factorii ce stimuleaza tesutul mamar pentru a dezvolta zone umflate si sensibile, caracteristice modificarilor fibrochistice. Se pare ca hormonii sunt strans implicati, mai ales estrogenul.

Nivelurile de hormoni care fluctueaza in timpul ciclului menstrual pot cauza disconfortul sanilor si zone ale tesutului mamar care se simt sensibile, dureroase si umflate. Modificarile fibrochistice ale sanului tind sa fie mai deranjante inaintea perioadei menstruale, iar durerea si sensibilitatea tind sa se reduca sau sa se diminueze odata ce incepe perioada menstruala.

Atunci cand este examinat la microscop, tesutul mamar fibrochistic pot include componente distincte, cum ar fi chisturi (saculeti plini cu lichid), fibroza (proeminenta a tesutului fibros), hiperplazie la nivelul lobulilor si adenoza (lobuli mari).

   

Simptome ale mastozei fibrochistice

Sanii se pot simti greoi si sensibili. Apare sensibilitatea sau disconfortul sanilor, care se poate agrava in perioada premenstruala imediata.

 

Mai multe