Categorie: Anexita

Sunt 22 produse.

Se afiseaza 1-22 din 22 produs(e)

Filtre active

   

Ce este anexita ?

Anexita sau boala inflamatorie pelvina este o afectiune care se manifesta prin inflamatii si disconfort la nivelul organelor genitale feminine: colul uterin, uterul, trompele uterine si uneori ovarele. Denumirea populara de „raceala la ovare” nu este tocmai corecta, pentru ca aceasta afectiune nu are cauze similare cu ale racelii si nu se manifesta in acelasi mod.

Anexita afecteaza, in general, femeile tinere si active din punct de vedere sexual. Este o boala care poate duce la infertilitate, in lipsa unui tratament adecvat. In plus, exista femei care se imbolnavesc repetat si care necesita monitorizare constanta.

Boala inflamatorie pelvina apare deseori in sezonul rece, deoarece frigul slabeste imunitatea organismului, iar in combinatie cu umiditatea, ea poate deregla echilibrul florei vaginale.

   

Cauzele anexitei

Anexita se declanseaza de cele mai multe ori ca urmare a unei infectii cu bacterii. In majoritatea cazurilor de boala inflamatorie pelvina, este vorba despre bacteriile care produc gonoree (infectia cu Neisseria gonorrhoeae) sau clamidioza (infectia cu Chlamydia trachomatis).Aceste bacterii urca in colul uterin sau in uter si cauzeaza inflamarea acestuia. In stadii mai grave sau mai avansate, infectia poate urca pana la trompele uterine si pana la ovare.

 

Cum ajung bacteriile in vagin? 

Principala modalitate de raspandire este contactul sexual, urmat de spalaturile vaginale prea dese, care dezechilibreaza flora vaginala. Alte riscuri de infectare sunt rana pe col, interventii chirurgicale la nivelul organelor genitale si parteneri sexuali multipli. Mai rar, bacteriile patrund in organism in urma nasterii pe cale naturala sau a avortului.