Categorie: Diskinezie Gastrica (stomac Lenes)

Sunt 44 produse.

Se afiseaza 1-44 din 44 produs(e)

Filtre active

   

Ce sunt bolile digestive?

Bolile digestive sunt tulburari ale sistemului digestiv, care pot afecta esofagul, stomacul, intestinul gros, intestinul subtire, ficatul, pancreasul si vezica biliara.
Cele mai frecvente afectiuni sunt gastrita, dispepsia, refluxul gastroesofagian, diskinezie gastrica si ulcerul peptic.

Afectiunile tractului gastrointestinal sunt provocate de excesele alimentare sau de starea de letargie , de inertie ce urmeaza agitatiei dinaintea meselor bogate. Starea de letargie se rasfrange asupra planului fizic, inducand sindromul de stomac lenes, stomac din care alimentele sunt lent evacuate.

Datorita stazei gastrice, stomacul se destinde provocand de cele mai multe ori dureri, stare de disconfort, greturi si chiar varsaturi. Terapiile complementare trateaza aceste afectiuni cu ierburi, muguri sau tincturi din plante medicinale.

 

Fitoterapia segmentului gastrointestinal foloseşte pentru stomac lenes plante şi produse cu acţiune asupra glandelor din intestin, asupra mucoaselor, florei microbiene, a sintezei enzimatice şi resorbţiei substanţelor nutritive.

In acest subcapitol gasiti o multime de produse care sa va ajuta in cazul problemelor gastrointestinele: suplimente alimentare pe baza de plante si extracte din plante, ceaiuri si combinatii de ceaiuri, tincture, superalimente, produse apicole, etc.

    

Ce este pelinul?

Ceaiul de pelin este unul din cele mai bune remedii pentru stomacul lenes sau digestia lenta.  Utilizarile medicinale ale pelinului dateaza de pe vremea dinastiei egiptene din anul 1.600 i.Hr. Astazi este folosit in toata lumea pentru beneficiile sale exceptionale. Nici o alta planta nu este mai rea la gust decat pelinul. Insa pe cat de amar, pe atat de vindecator este!

Exista peste 180 de specii de pelin. Planta este folosita din vechime ca tonic pentru afectiunile organelor digestive. Amareala ei puternica se datoreaza continutului de absintina si artabsina.