Categorie: Ulcer Duodenal

Sunt 30 produse.

Se afiseaza 1-30 din 30 produs(e)

Filtre active

   

Ce este ulcerul duodenal

Ulcerul duodenal reprezinta o leziune care depaseste in profunzime musculara mucoasei care captuseste prima parte a intestinul subtire-duodenul, fiind inconjurata de un infiltrat inflamator de tip acut sau cronic in functie de durata de evolutie a bolii.

    

Care sunt factorii care predispun la aparitia ulcerului duodenal

Ca si in cazul ulcerului gastric, cel duodenal are ca principal factor determinant cresterea productiei acidului gastric care depaseste mecanismele compensatorii de aparare ale mucoasei duodenale cu aparitia “ranilor”, solutii de continuitate la nivelul peretelui intestinal.

 

Factorii de risc pentru aparitia ulcerului duodenal sunt reprezentati de catre:

  • Infectia cu H.pylori;
  • Consumul de alcool care stimuleaza secretia acido-peptica;
  • Dezechilibre alimentare;
  • Fumatul (scade secretia alcalina pancreatica care inhiba aciditatea gastrica);
  • Tratamente medicamentoase indelungate cu antiinflamatoare nesteroideiene, aspirina sau corticosteroizi;
  • Varsta peste 70 de ani;
  • Istoric familial de ulcer gastric sau duodenal.

 

Cum se manifesta afectiunea

Boala se manifesta in principal prin dureri in etajul abdominal superior care pot iradia si dorsal, influentata de aportul alimentar (dupa ingestia alimentara durerea dispare pentru aproximativ 1-3 ore), senzatii de arsura (arsuri gastrice) sau de stomac gol, balonare, senzatie de voma. In anumite cazuri durerea trezeste bolnavul dupa 1-4 ore de somn intre orele 1-5 dimineata, fapt explicabil prin cresterea secretiei nocturne de acid gastric.

 

Cum tratam ulcerul duodenal

Tratametul ulcerului duodenal se bazeaza pe utilizarea medicatiei antiacide, antisecretorii, mucoprotectoare si mai ales antibiotice pentru eradicarea infectiei cu H.pylori.

In acest subcapitol gasiti produse care sunt benefice in cazul arsurilor gastrice, in refacerea mucoasei gastrice si ajuta la tratarea ulcerului duodenal.