Categorie: Dermatoza

Sunt 38 produse.

Se afiseaza 1-38 din 38 produs(e)

Filtre active

    

Astazi, medicina oficiala cunoaste mai mult de doua mii de boli de piele diferite. Acestea sunt combinate intr-un grup de boli cu denumirea generala de dermatoza. Pentru a clasifica corect manifestarile fiecarei maladii, medicii ii impart in subgrupuri in functie de anumite simptome, manifestari si cauze.

 

Ce este dermatoza ?

Bolile de piele caracterizate prin cauze specifice si imaginea clinica se numesc dermatoza. De fapt, acestea sunt grupuri de boli ale pielii care sunt asociate cu o reactie alergica a corpului, nutritie necorespunzatoare, reproducere a microbilor si bacteriilor, inflamatie sau, in unele cazuri, genetica.

Pielea umana are o structura foarte complexa. Aceasta include glandele sebacee si diferitele vase, parul si unghiile si tesuturile conjunctive etc. Toate aceste componente din lanturile de structura epiteliala au origini diferite, prin urmare, pagubele sale se intampla intotdeauna in moduri diferite.

Epiteliul este protectia corpului de factori externi. El este primul care este expus mediului, substantelor chimice, radiatiilor, prafului si fiecare dintre acesti factori poate declansa o boala separata.

Termenul „dermatoze alergice” este un termen general care cuprinde un capitol extensiv in dermatologie, incluzand mai multe afectiuni dintre care cele mai frecvente sunt dermatita atopica, dermatita de contact, urticaria si angioedemul.

 

Cum apare dermatoza la copii ?

In functie de varsta unei persoane, simptomele dermatozelor pot varia semnificativ.

In copilarie, dermatoza se manifesta de obicei ca un factor ereditar. Prin urmare, daca parintii au avut eczeme sau psoriazis, atunci exista riscul ca copilul sa inceapa sa dezvolte simptome pe piele inca de la inceput.