Categorie: Alergie

Sunt 44 produse.

Se afiseaza 1-44 din 44 produs(e)

Filtre active

   

Ce este dermatita de contact?

Dermatita de contact este o eruptie cutanata rosie care apare in urma contactului direct cu o substanta sau o reactie alergica la aceasta. Eruptia nu este contagioasa insa poate fi foarte inconfortabila. Multe substante pot provoca astfel de reactii, inclusiv sapunuri, produse cosmetice, parfumuri, bijuterii si plante.

Pentru tratarea cu succes a dermatitei de contact trebuie sa identificati si sa evitati cauza reactiei dumneavoastra. Daca puteti evita substanta declansatoare, eruptia cutanata se vindeca, de obicei, in doua pana la patru saptamani.

Dermatita de contact este cauzata de o substanta la care sunteti expus si care irita pielea sau poate fi o reactie alergica la aceasta. Substanta ar putea fi una dintre mii de alergeni si iritanti cunoscuti. De aceea, exista doua tipuri ale afectiunii: dermatita de contact iritanta si dermatita de contact alergic.

Dermatita de contact iritanta este tipul cel mai frecvent intalnit. Aceasta reactie cutanata nonalergica apare atunci cand o substanta afecteaza stratul protector exterior al pielii. Unii oameni reactioneaza la iritantii puternici dupa o singura expunere. Altele pot dezvolta semne si simptome dupa expuneri repetate la iritantii usori. Exista si oameni care dezvolta o toleranta la substanta in timp. Iritantele comune includ: solvenţi, alcool, inalbitori si detergenti, sampoane si produse cosmetice, plante, insecticide si pesticide.

   

In acest subcapitol gasiti tratamente naturiste pentru alergii de orice tip. Avem diferite unguente simple, combinatii, crème, sapunuri, ceaiuri (pentru uz intern si pentru uz extern), capsule si tuncturi antialergice si care ajuta la curatarea sangelui, argint coloidal de diferite concentratii, argila, etc.