Ceai `D44 Hepatocol` Fares, supliment alimentar pentru buna functionare a ficatului. Protejeaza ficatul de substantele hepatotoxice si sustine detoxifierea lui, stimuleaza secretia si eliminarea normala a bilei si normalizeaza valorile bilirubinei si ale colesterolului.
Ingrediente:
-
fucte de armurariu (Silybi mariani fructus) 30%;
-
frunze de boldo (Boldo folium) - 15%;
-
rostopasca (Chelidonii herba) 10%;
-
menta (Menthae herba) 10%;
-
sunatoare (Hyperici herba) 10%;
-
flori de galbenele (Calendulae flos) 5%;
-
flori de siminoc (Helichrysi flos) 5%;
-
radacina de cicoare (Cichorii radix) - 5%;
-
sulfina (Meliloti herba) 5%;
-
schinel (Cnici herba) 5%.
Actiuni
Prin compozitia sa complexa, acest ceai are efecte benefice la nivelul ficatului datorita actiunilor protectoare, regeneratoare, decongestive, hepatice si antitoxice ale principiilor active din armurariu, rostopasca si sunatoare. Actiunea coleretic-colagoga, antispastica si antiinflamatoare, data de majoritatea plantelor din compozitia ceaiului, favorizeaza buna functionare a vezicii biliare si previne formarea calculilor. Principiile active din rostopasca si galbenele normalizeaza valorile bilirubinei si ale colesterolului.
Recomandari:
- hepatita cronica si acuta
- dischinezie biliara (functionarea defectuoasa a bilei)
- intoxicatii hepatice datorate ingestiei de substante chimice hepatotoxice - indeparteaza compusii toxici din ficat
- consum excesiv de alcool
- indigestie
- colesterol marit
- probleme ale bilei
Mod de intrebuintare:
Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa. Durata unei cure este de 2-3 luni, cura putandu-se repeta dupa o pauza de o luna.
Preparare: peste o lingurita cu ceai se toarna 200 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 10 minute acoperit si se strecoara.
Contraindicatii:
Acest ceai nu este indicat copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza sau in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata
Se recomanda evitarea alimentelor cu conservanti, coloranti sau indulcitori artificiali. Nu consumati prajeli, afumaturi, alimente vechi sau conservate, carne grasa, mezeluri, maruntaie, peste gras, icre, untura, branzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prajituri, produse de patiserie, ciocolata, inghetata), zahar alb, condimente iuti, sosuri picante, unele legume (castraveti, gulii), muraturi, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide).
Evitati abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentatia in exces.
Este bine sa consumati alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului si sunt bogate in antioxidanti: cereale integrale, mamaliga, gris, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, patrunjel, marar, leustean, telina. In cantitati mai reduse puteti consuma lactate slabe, 1-2 oua pe saptamana (fierte).
Este indicat sa luati mai multe mese (5-6) pe zi si mai reduse cantitativ.
Conditii de pastrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient.
Produs in: Romania.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@