Ceai gastric 4 in gama de produse doar natura de la Plafar, pentru sanatatea stomacului. Este un amestec de plante recomandate traditional in cazuri de ulcer gastric sau duodenal, avand efect cicatrizant al leziunilor gastrice, antiseptic si antiinflamator intestinal. Un ceai natural din plante care te ajuta sa te simti bine!
Ingrediente:
radacina de tataneasa (Symphyti Radix), parti aeriene de coada-racului (Anserinae Herba), parti aeriene de sunatoare (Hyperici Herba), flori de musetel (Chamomillae Flos), flori de galbenele (Calendulae Flos), flori de coada-soricelului (Millefolii Flos).
Tataneasa contine ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, alantoina, glicozide, substante minerale, acid litospermic (antigonadotrofic) si zaharuri. Datorita acestor compusi are efecte cicatrizante in ulcerul gastroduodenal si antitumorale, hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente, putandu-se utiliza in cazuri de ulcer varicos, hematom, flebita, varice deschise, arsuri, hemoroizi, plagi sau guta.
Coada racului contine taninuri, substante amare, ulei volatil, mucilagii, flavonoide si saruri minerale, are actiune astringenta, antispastica, antiseptica si sedativa, coagulanta, cicatrizanta, hemostatica si spasmolitica, find indicata in cazuri de anemii, diaree, enterocolita, calculoza renala, colici gastrice si convalescenta, afectiuni ginecologice, hemoragii, cancer uterin sau de colon, dureri abdominale, paraziti intestinali sau osteoporoza, ulceratii ale pielii, gingivita, arsuri, ten seboreic, ochii inlacrimati, eczeme, friguri sau ulceratii cutanate.
Sunatoarea (Hypericum perforatum) este o planta erbacee perena ce infloreste din iunie pana in septembrie ale carei partile terminale (de 2030 cm) inflorite sunt folosite in traditia populara pentru actiunea lor antiseptica, astringenta si cicatrizanta, vasodilatatoare si hipotensiva, antiinflamatoare si colagoga.
Musetelul (Matricaria chamomilla), folosit ca planta medicinala din Egiptul antic, este bogat in terpene (bisabolol, farnesen si chamazulene), flavonoide (apigenina, quercetina, patuletina si luteolina) si cumarina, fiind folosit pentru dureri de stomac, in sindromul colonului iritabil si ca ajutor bland pentru somn, ca laxativ usor, antiinflamator si bactericid, antispastic si anxiolitic, precum si in cosmetica, pentru ingrijirea pielii.
Galbenelele sunt utilizate traditional in ulcere si gastrite, tulburari de ciclu menstrual, afectiuni hepatice si biliare, plagi, intepaturi de insecte, degeraturi sau arsuri, infectii ale pielii etc.
Coada-soricelului (Achillea millefolium) regenereaza tesuturile, este dezinfectanta, expectoranta si antiinflamatoare, are efect calmant la nivel gastric si decongestiv hemoroidal, antiseptic, coleretic-colagog, tonic aperitiv si stimuleaza functia hepatica, este antispastic si astringent, fiind un remediu natural in multe afectiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, viermi intestinali, dureri menstruale, leucoree, boli de vezica, anorexie, osteoporoza, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mancarimi vaginale sau gastrita, amelioreaza tenurile inrosite si sustine tratarea varicelor (sub forma de alifie).
Mod de administrare
Se administreaza sub forma de infuzie: se toarna o cana de apa clocotita peste 1 lingura de produs, se acopera 15 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei, de preferinta neindulcit.
Se beau 2-3 cani de infuzie pe zi, dupa mesele principale ale zilei.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@