Capsule `C63 Biovenal` Fares, supliment alimentar ce contribuie la mentinerea unui flux sangvin normal la nivelul circulatiei venoase si sustine tonusul venos, datorita ingredientelor din compozitia produsului, precum castanul, ghimpele si sulfina.
Ingrediente/capsula:
extract uscat de struguri (Vitis vinifera) standardizat in minim 5 procente resveratrol 129 mg; seminte de castan salbatic (Hippocastani semen) 86 mg; radacina de ghimpe (Rusci rhizoma) 86 mg; sulfina (Meliloti herba) 64,5 mg; frunze de maslin (Oleae folium) 43 mg; rizomi de turmeric (Curcumae longa rhizoma)- 21,5 mg.
Strugurii la inceputul anilor `90 cercetatorii au fost surprinsi observand faptul ca francezii, care aveau o dieta destul de bogata in grasimi, aveau si cea mai redusa incidenta a bolilor cardiovasculare din Europa. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de paradoxul francez, iar o explicatie plauxubila gasita a fost aceea ca francezii consuma la masa vin bogat in resveratrol. Cercetari stiintifice extensive asupra resveratrolului din struguri arata ca acesta sustine sanatatea sistemului cardiovascular, manifestand activitate eficienta, are efect vasoprotector si vasorelaxant si contribuie la inhibarea procesului de agregare plachetara (coagulare).
Castanul salbatic este descris pentru prima data de Matthiolus in 1565, in 1900 de Vevey aduce in discutie efectele sale asupra sistemului venos, iar in 1938 Madaus descrie efectele sale benefice la nivelul venelor abdominale si al membrelor inferioare. Astazi este deja documentata utilizarea castanului salbatic pentru buna functionare a circulatiei venoase, ca venotonic, fiind util pentru mentinerea unei circulatii sanguine normale la nivel venos.
Ruscus aculeatus (ghimpele paduret) a fost folosit in perioada Antichitatii ca diuretic pentru reducerea disconfortului cauzat de lichide in organism. Pe teritoriul Europei a fost folosit in special pentru drenajul realizat pe cale urinara, dar recent s-au raportat si efecte vasoconstrictoare ale ruscogeniei si neuroruscogeniei din compozitia sa, acestea sustinand utilitatea sa pentru mentinerea unui tonus venos bun si buna circulatie a sangelui la acest nivel.
Sulfina a fost folosita in antichitate, Teofrast, Hippocrates, Dioscorides si Pliniu mentionand in scrierile lor benefiiciile aduse sanatatii de sulfina. In traditia mai recenta, sulfina este folosita ca tonic venos, pentru mentinerea elasticitatii peretelui vascular si ca drenor limfatic, ajutand la intretinerea fluxului sanguin normal in special la nivelul membrelor inferioare, si la reducerea senzatiilor de picioare grele.
Frunzele de maslin studiile stiintifice au aratat ca frunzele de maslin manifesta efecte importante antioxidante prin reducerea producerii de radicali liberi, si efecte de inhibare a agregarii plachetare. Extractele din frunze de maslin au astfel un efect de imbunatatire a functiei vasculare si de crestere a fluiditatii fluxului sanguin. Rezultatele unui studiu recent au demonstrat pentru extractul din frunzele de maslin un efect de modulare pozitiva a functiei vasculare.
Actiuni:
sustine tonusul venos, contribuie la mentinerea elasticitatii pereteui vascular;
sustine o circulatie sanatoasa a sangelui la nivel venos;
contribuie la mentinerea unui flux sanguin normal in special la nivelul membrelor inferioare, la reducerea senzatiei de picioare grele;
ajuta la functionarea normala a plexului hemoroidal;
contribuie la un bun drenaj limfatic;
contribuie la reducerea acumularii excesive de lichide in tesuturi.
Precautii:
nu se recomanda femeilor insrcinate, datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Nu se recomanda mamelor care alapteaza datorita faptului ca substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare si interactiuni: acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Mod de administrare:
se administreaza adultilor cate 1 capsula de 3 ori pe zi, intre mese*.
Daca este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra pana la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului. Durata unei cure este de 2-3 luni.
*intre mese presupune ca administrarea sa nu fie asociata cu alimentatia, ci sa se faca la minim o ora dupa ultima masa si o ora fata de masa urmatoare. Aceasta presupune ca produsul se poate administra dimineata, cu minim o ora inainte de masa, iar seara la minim o ora dupa masa.
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@