Ce sunt surerile articulare?
Durerile articulare pot aparea odata cu inaintarea in varsta, dar pot semnala si infectii sau alte afectiuni. Durerea este cel mai important simptom al afectiunilor articulare, aceasta putand fi de origine mecanica sau cu caracter inflamator.
Ce este artroza?
Artroza sau osteoartrita este o boala degenerativa a articulatiilor, a carei incidenta creste odata inaintarea in varsta si este caracterizata prin alterarea integritatii cartilajului articular, afectand membrana sinoviala, osul subcondral, musculatura periarticulara, ligamentele.
Cartilajul este tesutul care acopera capetele oaselor si ajuta la miscarea articulatiilor. Acesta o boala cronica articulara frecventa cauzata de uzura normala a cartilajului articular care, odata cu timpul, poate disparea complet, iar suprafetele osoase ajung in contact direct.
Cauzele artrozei
Artroza reprezinta o cauza importanta de dizabilitate fizica si ocupa locul al doilea in cadrul bolilor cronice, dupa afectiunile ischemice cardiovasculare. Artroza se localizeaza preponderent la incheieturi, genunchi (gonartroza), sold (coxartroza), maini (articulatii dureroase), coloana vertebrala, picioare, dar poate aparea si la umar, cot sau mandibula. Atunci cand afecteaza mai mult de trei arii articulare este considerata artroza generalizata.
Cauze secundare ale artrozei pot fi: boli metabolice, modificari anatomice, traumatisme, boli inflamatorii, boli neurologice, boala Paget. Artroza se manifesta cu durere articulara cu caracter mecanic, meteo-dependenta si insotita de rigiditate articulara, deformari articulare, probleme functionale in desfasurarea activitatilor zilnice, depresie.
In acest subcapitol gasiti produse naturiste care sa ajuta in tratarea artrozei, cum ar fi: antiinflamatoare sub forma de capsule sau fiole concentrate, ceaiuri, extracte, creme, geluri, plasturi pentru dureri, uleiuri volatile, etc.