Descriere
Argila verde activa ventilata Pronat, pentru uz intern. Folosirea argilei pentru baut dateaza cu mult inainte de vremea lui Dioscoride, fiind folosita cu succes chiar si in zilele noastre. Gratie oligoelementelor si sarurilor minerale, argila verde Argital este inzestrata cu proprietati de curatare si energizare extraordinare. Este un tonic pentru persoane de toate varstele, reface echilibrul mineralelor, furnizand sanatate intregului organism:
-
Are mare putere de absorbtie;
-
Este antitoxica si cicatrizanta;
-
Sustine imunitatea organismului;
-
Echilibreaza radioactiv corpul;
-
Este energizanta si revigoranta;
-
Sustine normalizarea tensiunii arteriale;
-
Protejeaza bolnavii de diabet;
-
Este tonic nervos si elimina stresul.
Analiza chimica a argilei verzi:
-
Silicati (SiO2) 35.20%;
-
Oxid de aluminiu (Al2O3) 9.80%;
-
Oxid de titan (TiO2) 0.20%;
-
Oxid de fier (Fe2O3) 4.40%;
-
Oxid de Magneziu (MgO) 3.80%;
-
Oxid de Calciu (CaO) 26.70%;
-
Oxid de Sodiu (Na2O) 0.40%;
-
Oxid de Potasiu (Ka2O) 0.40%;
-
Oligoelemente 0.10%;
-
Pierderi la uscare 19.00%.
Capacitatea ei de schimb cationic este buna si are pH usor alcalin.
Recomandari:
afectiuni digestive, bronsite, guturai si sinuzita, dureri in gat, ochi inlacrimati, blefarita, conjunctivita, cataracta, arsuri, amigdalita si bronsita, arterite, gastroduodenita si ulcer gastroduodenal, insuficienta hepatica si biliara, colici nefritice sau litiazice (dureri produse de pietrele renale).
Mod de administrare
Argila se poate folosi ca agent terapeutic in amestec cu apa, in proportii diferite in functie de forma de administrare, respectiv cura interna, cataplasme sau pansamente:
-
Cura interna: gelul de argila va fi preparat cu 4-8 ore inainte de a fi baut. Se pune intr-un pahar/cana din sticla sau portelan (nu plastic) apa plata sau de izvor, se adauga o lingurita de argila verde (5g) si se amesteca cu o lingura de lemn. Argila se va depune iar gelul de argila de la suprafata se bea dimineata pe stomacul gol sau cu 30 de minute inainte de mese. Pentru afectiuni ale aparatului digestiv se recomanda a se consuma intregului continut. Cura interna cu argila dureaza trei saptamani, perioada in care nu se bea alcool.
-
Aplicare externa:
-
bronsite: cataplasme reci pe piept si spate, alternativ;
-
guturai si sinuzita: se inspira apa argiloasa pe nari;
-
dureri in gat: se suge, ca o bomboana, o bucatica de argila, pana la dizolvarea completa;
-
ochi inlacrimati, blefarita, conjunctivita, cataracta: 100 g de argila se pun intr-un litru de apa si apoi se aplica local comprese pe ochiul inchis, de 1-3 ori pe zi;
-
arsuri: se aplica pe un tifon cataplasme groase de argila rece, timp de o ora;
-
amigdalita si bronsita: gargara cu apa argiloasa;
-
Tratamente externe combinate cu administrare interna:
-
arterite, in afara crizelor dureroase: 3 cataplasme pe zi, calde + un pahar de apa argiloasa ce va fi baut pe stomacul gol dimineata, iar altul inainte de cina cu o jumatate de ora;
-
gastroduodenita si ulcer gastroduodenal: un pahar cu apa de argila, inainte de mesele principale cu 30 de minute si cataplasme aplicate pe stomac sau duoden;
-
insuficienta hepatica si biliara: intern apa de argila + cataplasme pe ficat, de 1-2 ori pe zi;
-
colici nefritice sau litiazice (dureri produse de pietrele renale): dimineata pe stomacul gol un pahar de apa argiloasa si dupa-amiaza cataplasme pe ariile renale.
Utilizarea argilei verzi pentru tratamente cosmetice:
-
pentru acnee se amesteca de pudra de argila cu apa (cel mai bine apa de tarate de grau) si se aplicata pe fata sub forma de masca;
pentru ten in general, se fac masti cosmetice din pudra de argila in amestec cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de masline, galbenus de ou (in functie de tipul de ten);
-
pentru intregul corp se pot face bai de argila (in cada de baie), pentru o cura folosindu-se 10 pungi de argila de 1 kg. Au un efect deosebit asupra intregului organism, ajuta la eliminarea toxinelor si la intarirea sistemului imunitar:
-
In prima zi se pun in cada 2 kg de argila si pentru a o inmuia, se adauga peste ea putina apa. In continuare se adauga apa calda si se face baie, 40 de minute. Dupa baie, nu se goleste cada!
-
A doua zi se scoate din cada cu un furtun doar apa si se adauga alte doua kilograme de argila, peste cea din cada. Se inmoaie si apoi se face baie.
-
Se procedeaza la fel si in urmatoarele zile, pana cand se epuizeaza cele 10 kg de argila.
-
In continuare se poate face baie de argila in respectiva cantitate de argila inca 6 zile (nu se mai adauga alta argila), schimbadu-se doar apa.
Orice tratament cu argila este binevenit, aceste tratamente nu au efecte secundare si nici contraindicatii.
Pentru mai multe informatii, va invitam pe blog:
Cura cu argila
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@