logo

Login Form




feed-image Feed Entries
Uleiuri
Ulei din seminte de marar Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 02 Iulie 2009 22:06

Inca din antichitate erau cunoscute proprietatile vindecatoare ale mararului. Datorita puterii care ii era atribuita s-au nascut superstitii si practici magice in care aceasta planta era implicata. De exemplu se folosea la vrajile de dragoste sau vechii greci purtau o legatura de marar la incheietura mainii stangi, cu credinta ca in felul acesta vor fi protejati impotriva epilepsiei si a altor boli mentale.
Astazi se stie ca mararul este util in afectiunile digestive cel mai adesea. Infuzia din seminte indeplineste rol diuretic (stimuland activitatea rinichilor, prevenind si combatand calculii renali) si expectorant, calmeaza tulburarile digestive, cu precadere crampele. O cantitate crescuta din aceasta infuzie induce efectul laxativ. Infuzia din seminte de marar este recomandata in indigestie, colita, hipoaciditate, gastrita, balonare, flatulenta. Trateaza infectiile renale si cistitele. Mararul are calitatea de a induce senzatia de satietate. Aceasta, impreuna cu rolul diuretic mai sus mentionat, recomanda planta in curele de slabire. Mai mult decat atat, el si-a dovedit eficienta si in combaterea celulitei. Tulpina de marar, mestecata, inlatura durerile de cap, combate astenia nervoasa si energizeaza organismul.

Foarte bogat in calciu, mararul incetineste procesul de pierdere a masei osoase (osteoporoza); de asemenea, el abunda in fibre, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, vitamine (A, B1, B2, B3, C, E, PP). Fibrele din marar reduc colesterolul din sange, iar potasiul normalizeaza presiunea sangelui (o presiune ridicata determinand infarctul sau atacul de cord). Semintele de marar sunt si antispastice, ajutand in caz de sughit rebel, de natura nervoasa (se zdrobesc usor semintele si se amesteca cu putina miere). Au si efect sedativ (combat insomnia) si amelioreaza senzatia de voma.

Ca si usturoiul indeplineste si functie antibacteriala, uleiul de marar impiedicand raspandirea bacteriilor.
Indicatii: anorexie, indigestii, cardiopatii, ateroscleroza boli ale cailor urinare, hemoroizi, meteorism, colici intestinale, dureri menstruale, impotriva sughitului, pentru stimularea si tonifierea organismului, insomnii, stari de voma ale gravidelor.

Actiuni: stomahic, carminativ, antispastic, diuretic, antiinflamator, favorizeaza digestia si eliminarea gazelor din intestine, combate hemoroizii, mareste cantitatea de secretii urinare si lactate, sedativ nervos, antiemetic, emenagog.

Mararul detine o anumita cantitate de hormoni feminini (estrogeni), ceea ce face din aceasta planta un aliat al sexului frumos. Estrogenul are rol de incetinire a procesului de imbatranire; de infrumusetare a aspectului pielii; reglarea menstruatiei, atat periodicitatea cat si cantitatea, reducand abundenta; diminuarea simptomelor menopauzei (se iau zilnic doua lingurite de pulbere de marar). Avand rol energizant, ajuta femeile insarcinate sa treaca mai usor peste greutatea fizica implicata de sarcina, iar femeilor care alapteaza le stimuleaza lactatia si reduce colicii bebelusului.

Uleiul de marar il puteti prepara si in casa dar cel mai indicat este uleiul presat la rece pe care il gasiti in magazinele de specialitate. Reteta pentru prepararea uleiului: 12 lingurite de pulbere de marar rasnita proaspat se pun intr-un borcan peste care se adauga o jumatate de litru de ulei de floarea soarelui presat la rece. Se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 12 zile. Se lasa la rece si se amesteca zilnic. Inainte de utilizare se filtreaza prin tifon. Uleiul se pune în sticluţe mici, închise la culoare şi se păstrează la rece. Masajul cu acest ulei are efecte excepţionale pentru creşterea şi (re)dobîndirea fermităţii sînilor. Tratamentul consta in masarea zilnica a sanilor, seara inainte de culcare, timp de 10 minute. Se umezesc bine palmele cu ulei, după care se face masajul cu mişcări circulare uşoare către exterior şi interior, dar şi de la baza sînului spre mamelon, la ambii sîni simultan, timp de o luna. Dublat de tratamentul intern, cu tinctură de seminţe de mărar, masajul are efecte extrem de puternice, fiind un înlocuitor foarte bun pentru nocivele şi artificialele implanturi cu silicon. Chiar si barbatii se pot bucura de aceste ,,preparate’’, intrucat le creste vitalitatea, apetitul si potenta sexuala, iar masa corporala creste si ea armonios
Tinctura din seminţe de mărar are un efect hormonal natural extraordinar, efectul estrogen (hormonul feminitatii) provocînd o creştere rapidă în volum a sînilor. În cîteva săptămîni, sînii devin vizibil mai mari în volum, dar şi mai fermi. Tinctura preparata acasa se face din 20 de linguri de seminţe de mărar, care se amestecă în 1/2 l de alcool alimentar de 70 de grade, după care se lasă la macerat 8 zile şi se filtrează. Se iau 3-4 linguriţe de tinctură pe zi, dizolvată în apă. Tratamentul durează o lună, în paralel cu masajul cu ulei din seminţe de mărar şi se reia la nevoie.

Ultima actualizare în Joi, 02 Iulie 2009 22:08
 
Ulei de masline Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 02 Iulie 2009 20:39

De-a lungul istoriei, uleiul de masline a fost extrem de pretuit pentru calitatile sale. In vremurile stravechi, atletii il foloseau pentru a-si masa muschii si a le conferi astfel mai multa elasticitate iar femeile din vechea Roma il foloseau ca tratament cosmetic pentru mentinerea unui aspect tanar si sanatos al pielii. Apreciat de multa vreme pentru gustul sau placut, uleiul de masline se afla azi in centrul atentiei si pentru calitatile sale curative.

Ultima actualizare în Joi, 02 Iulie 2009 20:42
Citeşte mai mult...
 
Ulei din seminte de mac Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 02 Iulie 2009 20:18

In general se crede ca macul provine din Asia de Vest desi s-a sugerat o origine vest-mediteraneana. In orice caz, macul se cultiva in Europa inca din neolitic; este probabil una din primele plante cultivate de om in aceasta regiune. Numele “papaver”, este numele latinesc al macului. Numele speciei, “somniferum”, se refera la proprietatile narcotice ale opiului. Numele arab al macului, “abu an-num” inseamna “tatal somnului”.

Ultima actualizare în Duminică, 08 August 2010 16:10
Citeşte mai mult...
 
Ulei din seminte de canepa Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 02 Iulie 2009 19:59

Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa cultivată). Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, regenerative, laxative diuretice şi excelente pentru eliminarea limbricilor la nou-născuţi şi animale.

Ultima actualizare în Duminică, 08 August 2010 16:56
Citeşte mai mult...
 
Uleiuri obtinute prin presare la rece
Scris de Aldea Gabriel   

Stiati ca in Italia se realizeaza de catre marii producatori, degustari de uleiuri de masline presate la rece similar celor de vinuri? Intr-adevar chiar si uleiurile pot fi categorisite ca banale sau de super clasa unele avand un gust extrem de delicat, fructuos – floral, cu  arome de iarba proaspat cosita,  si o culoare de un verde fluorescent ireal ? Sau ca in Egipt se mananca uneori doar lipie insotita de acelasi ulei de masline, de asemenea de un verde intens, foarte aromat si cu acel gust usor amarui si lejer piperat ?

Ultima actualizare în Miercuri, 18 August 2010 20:59
Citeşte mai mult...
 



Actualizat: 03/09/2010
Motorizat de Joomla! Validat: XHTML and CSS.
Copyright © 2009 ParadisulVerde.com
Implementat de Quasar Compserv Paradisul Verde - Universul tau naturist-bio Top66 Statistici A-Z Director web AdreseUtile.ro-Ghidul
agentilor economici online din Romania Free PageRank Checker